Återbruka genom att lägga mosaik

Idag är blir det mer och mer populärt att tänka på miljön och om vi ska ha en hållbar framtid är det nästan ett måste. Ett bra sätt att värna om miljön är att återbruka sådant som annars skulle slängas.

Vi ger här några tips på saker som de flesta av oss slänger idag som kan användas för annat. Tänk på att det kan vara något för hela familjen. Det är inte bara vuxna som kan kakla utan det kan även vara roligt för barn att jobba med deras kreativitet. Idag finns det många färdiga set att köpa där man barn kan göra mosaik i olika former. Det går ofta bra att använda rester av det man har kvar hemma och det enda som kan behöva köpas in är då mosaiken. Det finns mycket att välja på och det går attt göra precis hur fina saker som helst samtidigt som barnen får fullt utlopp för sin kreativitet.

Göra mosaik på en blomkruka

Ett roligt sätt att lägga mosaik kan vara att dekorera en blomkruka. De är lätta att arbeta med och lätta att få tag på. Dessutom har man ofta någon gammal ståendes i ett hörn som kan få lite ny glans. För barnen är det roligt att använda något som redan finns hemma och göra det fint och nytt

Ljuslyktor av gamla glasburkar

Har man gamla glasburkar hemma är det lätt att göra fina ljuslyktor som dekoreras med lite glasmosaik. Det är bra att lägga lite sand i botten så att glaset inte blir för varm av värmeljuset. Sand finns att köpa i olika färger i välsorterade butiker och butiker som säljer pyssel. Glasmosaiken som kan användas ger utrymme för att kunna skapa former och färger som kan ge otroligt vackert ljus. Det går dessutom att kombinera med att använda sig av glasfärg. Glasfärg finns även som frostad färg.

Gamla konservburkar

Gamla konservburkar

Gamla konservburkar

Glasburkar i all ära. De går att återanvända även för mat och annat. Konservburkar däremot fyller inte mycket funktion efter att man har hällt ut innehållet. Bara för att vi inte har tänkt på det innan behöver det inte betyda att de inte går att använda. Det gäller bara att vara mer kreativ. Riktigt snygga små krukor för till exempel örter går det att göra eller att få dem till ett dekorativt pennställ eller något annat som passar deras storlek

Lastpallar blir till bord

Lastpallar kan vi göra en massa av. På senare år har det blivit populärt att använda dem till att göra utemöbler. Jag har även sett personer som har gjort grunden för en altan. Det senaste är att även lägga mosaik på dem för att få en snygg finish. Det är dessutom praktisk att kakla då det är lätt att torka bort eventuellt smuts och fett som hamnar på bordsytan. Det är egentligen bara din fantasi som hindrar dig från att göra riktigt snygga saker av det som idag står undangömt. Kolla vad du har i gömmorna och sätt igång att skapa. Du kan göra fantastiska saker med lite fantasi och kreativitet.