Att kakla ett badrum

Det är mycket att tänka på innan man påbörjar en renovering av ett badrum och ska kakla det. Kostnaden rinner snabbt iväg och man får räkna med att det kommer att kosta en bra slant innan man är färdig, även om det är ett litet badrum man ska göra om. Det är svårt att beräkna i förväg vad det ska kosta genom att bara kolla storleken på rummet och därigenom räkna ut en kostnad per kvm. När det gäller att renovera ett badrum är det en ganska komplex renovering och det är mycket som måste tas hänsyn till i varje enskilt fall.

Grundjobbet är a och o

Det första man behöver kolla på är grunden på det rum man tänkt kakla. När det kommer till kakel är det viktigt att grundjobbet blir rätt redan från början. Missar man med grundjobbet kostar det både tid och pengar och byggnaden tar dessutom mycket stryk av eventuella fuktskador som kan komma av något som är undermåligt gjort. När man lägger budgeten att budgetera även för ett ordentligt grundjobb. Det är lätt att bara se att kostnaden för ett dyrare kakel för att få en fin slutfinish lockar, men grunden är precis lika viktig. Ta kontakt redan från början med seriösa och certifierade hantverkare. Priserna varierar och det är ont om bra hantverkare och det gäller därför att vara ute i tid med att boka upp en för sitt byggnadsprojekt. Hantverkaren kan även vara med att hjälpa till i det förberedande arbetet och på det sättet går det att spara in pengar. Hantverkare får ofta rabatt på material och här kan det vara bra att ta in flera offerter för att se vilket företag och vilken hantverkare som kan passa bäst.När det gäller hantverkare är det snickare, elektriker, plattsättare och rörmokare som det gäller att hitta.

Satsa på kvalitet även på inredningen

Satsa på kvalitet även på inredningen

Satsa på kvalitet även på inredningen

Förutom att välja hantverkare och kakel ska övrig inredning väljas. Det gäller allt från toalettstol till lampor. Priserna varierar självklart väldigt mycket, men ofta betalar man även för bra kvalitet. Välkända märken kan vara en bra investering om man tänker sig att badrummet ska hålla i många år framöver och man vill ha saker som håller hela vägen. Även när det kommer till inredningen är det möjligt att hantverkare kan få rabatt. Ett bra tips är använda hantverkarens rabatt för att kunna investera i högre kvalitet och bättre märken. Det är sällan det lönar sig att snåla med badrumsinredningen. Fuktskador är idag i topp för skador på fastigheter och att undvika det är bra både kortsiktigt och långsiktigt. Det första man börjar med är ändå att riva det gamla och det är en kostnad som behöver tas med i beräkningen. Det finns en del som går att göra själv, men det är också bra att använda fackmän för att göra jobbet. De har bättre utrustning och om det kan vara dålig miljö att arbeta i för den som inte har rätt utrustning. Det finns mycket att tänka på och det är inte alltid det billigaste som är den bästa lösningen.