Blogg

Vi ska ju bara cykla förbi

Vad betyder ”vi ska ju bara cykla förbi”?

När vi pratar om ”vi ska ju bara cykla förbi”, så pratar vi oftast om en känsla av temporärt besök eller övergång, gärna utan vidare åtagande eller förpliktelser. Kanske skulle du och din vän bara göra en snabb avstickare till ett café, en butik, eller kanske för att titta förbi ett garage för att se en cykel som har fångat ditt öga på annonser online. Men vet du vad? Det finns alltid en risk att det blir mer än bara en ’cykling förbi’!

Låt mig ge dig ett exempel. Föreställ dig att du och din vän beslutar att ”bara cykla förbi” ett café på vägen hem från jobbet. Ni har tänkt att bara ta en snabb titt, kanske köpa en take-away kaffe och fortsätta er väg. Men plötsligt ser ni kaféets läckra utbud av kakor och smörgåsar, och plötsligt blir er korta ”cykling förbi” till en fullständig fikapaus! Du kommer kanske hem mycket senare än planerat, men med ett leende på läpparna och en god känsla i magen.

Så när vi säger ”vi ska ju bara cykla förbi”, är det bäst att vara förberedd på det oväntade. För livet har en tendens att bokstavligen och bildligt ta oss med på en tur!

Händelse Planerat utfall Verkligt utfall
Cykla förbi caféet Köp bara kaffe Köpte kaffe och åt två kakor
Åka förbi bokhandeln Bara titta Köpte tre nya böcker
Passera möbelbutiken Prisjämförelse Köpte en ny soffa
Titta på en cykel online Bara kolla pris Beställde en ny cykel

Så mina vänner, nästa gång du planerar att ”bara cykla förbi”, vara beredd på det oväntade och glöm inte att njuta av äventyret!
Önskar er alla en trevlig cykeltur!