Gör om ditt hem med egendesignade möbler

De flesta fastnar i tanken om att det bara är rum som går att kakla, men det finns så mycket mer att göra med kakel. Tänk bara på hur mycket det går att använda mosaik till och det är faktiskt en sorts kakel det också. Det gäller bara att använda sin egen fantasi rätt. En rolig sak att dekorera för att göra sitt hem mer personligt är ett vanligt enkelt bord från IKEA. De små borden som heter lack kostar under hundra kronor och kan lätt bli en rolig möbel att snygga till med lite kakel. Det är en bra möbel att börja med för även om man misslyckas behöver man inte känna att man kastat mycket pengar i sjön. Tvärtom är det bra lärdom och det är lätt att skaffa sig ett nytt bord för att testa igen.

Fantasin kan flöda fritt

När man kaklar möbler går det bra att använda fantasin fritt. Här är det inte heller lika noggrant med hur grunden är gjord utan det är bara som en ny yta på möbeln. Det som är värt att tänka på är att möbeln blir betydligt tyngre och se till att man inte kaklar en alltför stor yta om möbeln känns lite ranglig. Det finns fler roliga möbler att dekorera och att kombinera kakel med att göra till exempel deco page kan göra vilken möbel som helst till riktigt proffsdesign. För de som har en begränsad budget för att inreda sitt hem kan det vara ett bra sätt att göra det mer lyxigt och personligt än att bara använda sig av vanliga billiga möbler. Har man en gång börjat kan det nästan vara svårt att sluta. Möbler som är designade av en själv sätter ofta sådan prägel på hemmen att andra möbler tappar både charm och personlighet.

Fantasin kan flöda fritt

Fantasin kan flöda fritt

Praktiskt och snyggt

Vanligt är självklart att kakla ett sidobord eller vardagsrumsbord. Ett kaklat bord blir lätt att hålla rent, men om man ska kakla ett bord som kan utsättas för smuts, vatten och fett kan det vara bra att undvika mer känsligt kakel som till exempel marockanskt. Vill man fortfarande ha stilen av marockanskt är det bättre att leta ett kakel som ser ut som marockanskt men är mer tåligt. Idag finns det många fina designer att välja mellan och att hitta just det som passar en är lätt. Det går självklart att välja mosaik för att använda vilket är både snyggt och praktiskt. Det man bör tänka på här är att det blir mer jobb än om man lägger större plattor. Vill man lägga mosaik bör man tänka på  i förhand att räkna med att det kommer att ta betydligt mer tid än större plattor. Det är också bra att läsa på ordentligt om hur man kaklar möbler innan man sätter igång. Det är jobbigt att inse att man gjort en massa nybörjartabbar när man snart är färdig. Speciellt om man kunde ha läst sig till att man skulle ha gjort annorlunda innan man påbörjade sitt projekt.