Inredningsdesigner i New York

Jag har alltid velat bli en inredningsarkitekt och det har alltid funnits i mina planer. När det blev dags för mig att göra studieval så började jag leta skolor på allvar. Den jag slutligen fastnade för fanns i New York, men jag kände verkligen att det var den och ingen annan jag skulle gå, oavsett om det kändes väldigt skrämmande.

Inredningsarkitekter har en mer varierad karriär än man kanske tror. Om man skulle bedriva en karriär som interiörarkitekt, kan man söka arbete hos ett stort eller litet företag, men man kan även frilansa eller starta eget. Möjligheterna är oändliga med kontor, flygplatser, sjukhus, skolor, gallerior, restauranger och andra som har nytta av alla interiörarkitektens färdigheter och expertis för att göra sina utrymmen funktionella och vackra.

Skolan

New York School of Interior Design är en privat högskola i New York. Högskolan är relativt liten och tjänar drygt 500 studenter och erbjuder totalt bara sju utbildningsprogram. Det finns ett certifikatprogram, tre grundutbildningar och fyra forskarutbildningar. Den har erkänts av DesignIntelligence flera gånger, och dess program har rankats bland de fem bästa av alla interiördesignprogram under de senaste fem åren i rad.

Även om New York School of Interior Design har ett mycket litet urval av utbildningsprogram, är de mycket väl ansedda och det finns något för alla, oavsett vilket skede de befinner sig i sin inredningskarriär. Förutom att rikta sig mot företag så finns även bostadsaspekten av jobbet, så man kan arbeta med att utforma rum för personer som äger hem, exempelvis inför försäljning för att göra bostaden mer attraktiv på marknaden.

Därför kan det kan vara en rolig karriär eftersom du vet att du är anledningen till att inredningen av företag och hem är estetiskt tilltalande och bekvämare för de människor som använder dem. Dessutom är medianlönen rätt bra jämfört med många andra. Denna karriär växer också mer än genomsnittlig takt och de positioner som öppnas är mer konkurrenskraftiga när bättre utbildningsmöjligheter öppnas inom just detta område.

Roligt yrke

Roligt yrke

Roligt yrke

En inredningsutbildning omfattar allt du behöver för att vara effektiv på ditt jobb, vilket gör inredningsutrymmen visuellt och fysiskt tilltalande. Inredning är där det estetiska uppfyller det praktiska, så kursen täcker allt från element i arkitektur, design, hållbar design och mer. Man kan förvänta sig att få lära sig att skapa och läsa ritningar, använda CAD-programvara, få en fördjupad förståelse av byggkoder, förbättra ritfärdigheterna och mer. Ett bra inredningsprogram kommer att täcka allt detta och ge möjligheter att utforska valfria anpassningar efter professionella mål. Den här examen är vad som skulle leda mig till den licens jag behöver för mitt drömjobb.

Svårt i en början

I en början var jag väldigt ensam i New York och jag hade liksom inte hittat min plats. Jag försökte lära känna staden och området jag hyrde i, Brooklyn. Det var lite svårt för mig att lära känna folk och skaffa vänner. Alldeles i början satt jag mest inne om kvällarna, helgerna och andra lediga tider. Men sen bestämde jag mig för att ta mig i kragen. Jag letade efter bra metoder för att liksom våga ge mig ut bland alla andra. Ett av tipsen var att ta med en bok, tidning eller liknande för att sätta sig ned någonstans där det rörs mycket folk. Då kunde man liksom slappna av och låtsas som om man känner sig självsäker även om man inte är det.

Faktiskt så hjälpte tipset, även om jag inte läste en bok utan istället tog med min iPad och spelade spel. Jag låtsades vara väldigt upptagen men egentligen så satt jag bara och spelade på PokerStars. På något vis blev jag en annan mer självsäker person där bakom min skärm. Den gjorde att jag vågade mig ut på restauranger, caféer och andra publika platser.

En favorit blev att köpa en stor latte och sedan slå mig ned i någon av parkerna längs Hudson River. Jag upptäckte att det fanns en massa fantastiska platser med fin miljö och hög säkerhet. Dessutom hittade jag på det sättet många bra promenadstråk där jag började ta dagliga promenader, jag kände mig mer och mer säker och hemma.

Vid ett tillfälle när jag hade slagit mig ned i närheten av The Vessel så såg jag tydligen så avslappnad och hemma ut att en manlig turist stannade för att fråga efter vägen till en anna plats i närheten. Det lustiga var att jag faktiskt kunde ge honom vägbeskrivning eftersom jag promenerat mycket just där.

På något vis var det där och då allting släppte, plötsligt så kände jag mig hemma i New York. Efter det blev det lättare för mig att gå ut och äta och annat utan att ta med min iPad. Jag vågade efter det även att dölja med mina studiekamrater när de hittade på saker. Och känslan att känna sig hemma i New York var fantastisk. Nu kan jag inte tänka mig en bättre plats att bo och studera.