Blogg

Maurice jarre gorillas in the mist

Maurice Jarre och Gorillas in the Mist

Maurice Jarre, den fantastiske franske kompositören, är mest känd för sina anmärkningsvärda filmkompositioner. En av dessa är soundtracket till filmen ”Gorillas in the Mist”. I den här skrivelsen kommer vi att dyka ner lite djupare i denna film och den otroliga musiken som Jarre skapade för den.

När musiken möter skärmen

”Gorillas in the Mist” är en otrolig dramafilm från 1988. Filmen berättar historien om zoologen Dian Fossey’s livslånga arbete med att skydda bergsgorillorna i Rwanda. Maurice Jarre’s brokiga och emotionella soundtrack tillför ett extra inslag av djup och intensitet till filmen, och viktigast av allt, det tillför hjärta. Det är precis vad Maurice Jarre är känd för.

Hur Jarre skapade magic

Jarre’s tillvägagångssätt för att komponera för ”Gorillas in the Mist” var att skapa musik som speglade filmens innebörd och essens. Han använde traditionella afrikanska rytmer och melodier, kombinerade med sin unika förmåga att skapa vackra och rörande melodier. Resultatet är rent magiskt.

Ett musikaliskt mästerverk

Soundtracket till ”Gorillas in the Mist” är ett av Maurice Jarre’s mästerverk. Varje spår, från de spänstiga visorna till de mer melankoliska bitarna, visar varför han alltid kommer att vara ihågkommen som en av de stora inom filmmusiken.

Soundtrack Kompositör År
Gorillas in the Mist Maurice Jarre 1988
Lara’s Theme (från Doctor Zhivago) Maurice Jarre 1965
Ghost Maurice Jarre 1990

Slutsatsen? ”Gorillas in the Mist” är inte bara en film, det är också en hyllning till människans kamp för att skydda naturens skönhet, avsatser av kompositören Maurice Jarre.