Blogg

Så pratar en psykopat fraserna de använder

Så pratar en psykopat: Fraserna de använder

En psykopat är skicklig på att maskera sina verkliga intentioner. De har en förmåga att manipulera sitt språk på ett sådant sätt att du kanske inte alltid inser vad de egentligen menar. Så låt oss titta på några av de vanligaste uttrycken en psykopat använder och förstå vad de egentligen innebär.

”Du är för känslig”

Låt oss börja med denna. En psykopats favoritansvar när de ifrågasätts är att vända det mot dig genom att kalla dig för känslig, dramatisk eller paranoid. Detta är en metod som används för att avleda uppmärksamheten från deras handlingar och skuldbelägga offeret.

”Jag skojade bara”

Den här frasen kan du ofta höra efter att de sagt eller gjort något olämpligt eller sårat dig. Psykopaten använder humor som ett försvar för sina kränkningar.

”Jag har aldrig sagt det”

Trots att du är absolut säker på att du hörde rätt, kommer psykopaten att neka till att ha sagt något sårande eller stötande. Detta är ett knep som kallas ”gaslighting”, vilket innebär att de manipulerar dig att tvivla på din egen uppfattning eller minne.

Fras Syfte Genomförande
”Du är för känslig” Skuldbelägga offeret Avleda uppmärksamheten
”Jag skojade bara” Rättfärdiga kränkningar Använda humor som försvar
”Jag har aldrig sagt det” Manipulera minnet Gaslighting

Slutsats

Att befinner sig i en relation med en psykopat kan vara förvirrande och skadligt. Genom att lära oss mer om deras kommunikationsmetoder och de fraser de ofta använder, kan vi bättre rusta oss själva mot deras manipulativa tekniker. Om du har erfarenhet av detta, dela gärna dina erfarenheter i kommentarerna nedan!