Blogg

Vilka är de gripna artisterna?

Artister och kändis överlag tror sig många gånger stå över lagen och i vissa fall är det faktiskt så att de kommer undan lättare. Bara för ett par år sedan var det Sverige på världskartan när A$AP Rocky blev arresterad i Stockholm för misshandel. Men han är inget undantag. Det är många fler som hamnat på löpsedlarna för att de blivit arresterade och anklagade för grova brott.

En frigiven, en fick 30 år i fängelse

Vi minns nog alla O.J. Simpson och hans rättegång om mordet på hans fru, och den mediebevakning som var. Om han är skyldig eller inte ska vi nog inte gå in på här i denna artikel. Även om det är märkligt att DNA-analysen band honom till platsen inte blev accepterad av juryn.

En minst lika uppmärksammad rättegång avslutades i september 2021 där R.Kelly blev dömd till 30 år i fängelse för sexhandel med minderåriga. R&B-sångaren riskerar nu även fler åtal runt om i landet som ska ha inträffat de senaste 20 åren.

Frågan är om mediebevakningen kändisar får med rubriker som ”Vilka är de gripna artisterna?” gynnar dem eller inte. Eller är det som det gamla talesättet säger att all PR är bra PR även den dåliga eftersom den skapar uppmärksamhet.