Blogg

Hur gammal är Cazzi Opeia?

Cazzi Opeia, privat även känd som Moa Carlebecker, är en svensk artist vars ålder ofta ifrågasätts. Kanske är det på grund av hennes relativt sena genomslag till den breda publiken som ligger bakom de nyfikna tankarna om hur många jordsnurr hon hunnit med på sin livsresa. Cazzi Opeia tävlade i Melodifestivalen 2022, vid den fina åldern 33 år. 

Moa Carlebecker är född den 10 november 1988, så du som söker en helt uppdaterad uppgift om hur gammal Cazzie Opeia är kan räkna baklänges från dagens datum. Om du vill göra vidare efterforskningar om Cazzie Opeias ålder, föräldrar, familj eller vad artistnamnet betyder kan det vara viktigt att komma ihåg att Cazzie Opeia stavas just så. Och inte “Cassi Opeia”, “Cazziopeia”, “Cassie Opeia” eller någon variant.

Cazzi Opeia 33 år i Melodifestivalen 2022

Vid tillfället för hennes medverkan i Melodifestivalen var alltså Cazzi Opeia 33 år gammal. Mycket yngre, med andra ord, än flera andra av de artister som medverkade samma år. Och inte så mycket äldre än många andra. Åldersskillnaden mellan Moa Carlbecker och vinnande Cornelia Jakobs är till exempel endast fyra år. Och John Lundvik, till exempel, borde beskrivas som lastgammal i jämförelse med Cazzie Opeia. Lundvik är född 1983, alltså hela fem år äldre än Carlebecker. 

Bakom frågan “Hur gammal är Cazzi Opeia?”

Människans fascination för andra människors liv, leverne och livslängd förefaller evig. Ändå verkar det som om vissa människors ålder är mer intressanta än andra. Nu när du vet hur gammal Cazzie Opeia, Cornelia Jakobs och John Lundvik är – vad ska du göra med den informationen? Kanske vill du ställa en astrologisk karta. I Cazzi Opeias fall vore det relativt begripligt, det har nämligen koppling till hennes artistnamn. Cassieopeia är namnet på en stjärnkonstellation som kan ses på himlavalvet.