Blogg

International Bar, ett uttryck med många betydelser

Att hålla reda på begrepp och uttryck kan vara både värdefullt och helt avgörande. Ett uttryck som kan ha flera olika betydelser är “the international bar”.  Spontant tänker nog de flesta att det har något med en barverksamhet att göra, det vill säga att det är namnet på en bar som serverar alkoholhaltiga drycker. Antagandet är helt rätt, men som vi skall se kan det även ha andra betydelser.

Snabba fakta om uttrycket “The International Bar”

Vad?Namnet på en bar.
Var?Barer med namnet “The International Bar”, finns i bland annat Stockholm, Dublin, Edinburgh och NYC.
Men också The international bar association, är en organisation för advokater.
Samt snarlikt:The internal bar strength indicator är ett mått eller kod för varor som säljs på daglig basis, så kallad trading.

The International Bar på Norrlandsgatan i Stockholm

Centralt beläget på Norrmalm, eller i dagligt tal city i Stockholm, ligger The International Bar.

Det är, precis som namnet antyder en bar som serverar olika typer av alkoholhaltiga drycker. På The International serveras även mat. Maten utgörs av typisk bar- och pubmat i form av en lång rad olika hamburgare med tillbehör samt fish and chips och grillade revben.

The International Bar i Stockholm anger ingen åldersgräns på hemsidan för ett besök, men enligt lagen i Sverige får alkoholhaltiga drycker endas serveras till personer som fyllt arton år och kan legitimera sig.

The International Bar på Norrlandsgatan har tyvärr ingen happy hour, i vart fall inte angivet på hemsidan Däremot har man fina erbjudanden i samband med after work som inträffar varje vardag mellan 15 och 22. Under den här perioden kan du ta del av flera attraktiva erbjudanden.

The International Bar runt om i världen

Namnet The International Bar är ett namn som återkommer på olika barer och pubar runt om i världen. I USA förekommer till exempel åtminstone två barer med namnet The International Bar. 

Den ena av dessa två barer är belägen i de sydvästra delarna av Texas, i staden El Paso, inte långt från mexikanska gränsen. Den andra baren med samma namn, återfinns i USA´s största stad New York.

Även på de brittiska öarna är namnet The International Bar populärt. I Irlands huvudstad Dublin, finns det en bar med detta kosmopolitiska namn. Även Skottlands största stad Edinburgh kan stoltsera med en bar med namnet The International Bar.

Det är tydligt att många barägare tycker att namnet The International Bar är ett lämpligt namn på deras verksamhet. Kanske tycker man att namnet för tankarna till en internationell kundkrets bestående av journalister och affärsmän från jordens alla hörn.

Här hittar du “The International Bar”

  • Stockholm
  • El Paso
  • Dublin
  • Edinburgh
  • NYC

The international Bar association

Om du googlar “what is the international bar association”  blir du snabbt varse att International bar dock kan ha helt andra betydelser än namnet på en bar. The International Bar Association är en organisation eller sammanslutning för advokater som arbetar internationellt.

The International Bar Association grundades 1947 och är idag en stor och mäktig organisation. I dagsläget är mer än 80 000 enskilda advokater medlemmar och därtill ungefär 190 advokatorganisationer och advokatsamfund.

The International Bar association har sitt huvudkontor i centrala London, och har dessutom kontor i Sao Paolo, Washington och Seoul. Verksamheten stödjer advokater som arbetar med internationellt advokatarbete och ger vägledning till dessa avseende enskilda länders lagar och förordningar. Man kan även få hjälp med att förstå ett lands etikettregler och oskrivna lagar, för att inte göra olyckliga övertramp i kontakt med kunder och klienter.

The internal bar strength indicator

Begreppet “the internal bar strength indicator” är ytterligare ett begrepp som är snarlikt The International Bar. The internal bar strength indicator, är ett sätt att bedöma och mäta i samband med handel med varor där priset sätts som ett dagspris.

Typiskt kan denna handel gälla råvaror eller jordbruksprodukter, till exempel kol, olja eller vete. Priset för dessa produkter fluktuerar och genom att köpa billigt och sälja dyrt, kan de som sysslar med denna handel göra mycket goda förtjänster.

Begreppet har funnits under ett par årtionden och teorin bakom har visat sig framgångsrik under denna period. Indikatorn hjälper till att mäta en viss varas högsta och lägsta punkt och hjälper därmed handlare att avgöra när det är bäst att inta en köp- eller säljposition.

Som vi sett kan alltså The International Bar betyda många olika saker. Det finns dessutom snarlika uttryck med helt andra betydelser. Det är alltså viktigt att hålla isär begreppen.