Blogg

Markus krunegård jag är en vampyr

Vem var Markus Krunegård och vad betyder ”Jag är en vampyr?”

Markus Krunegård är en svensk popsångare och låtskrivare som slog igenom stort i musikindustrin under 2000-talet. Hans unika stilkänsla och speciella textuniversum gör att han sticker ut från mängden.

Markus Krunegård – genombrottet och musikstilen

Markus första album ”Markusevangeliet” släpptes år 2008 och banade väg för hans karriär. Det mest kända spåret ”Jag är en vampyr” har spelats flitigt på radio och har hjälpt till att cementera Krunegårds popularitet.

”Jag är en vampyr” – vad betyder sången?

”Jag är en vampyr” är en låt som utspelar sig i det mörka Sverige, där han sjunger om död och förtvivlan. Det är en metafor för kampen att hitta ljus i mörkret och ett sätt att uttrycka känslor av ensamhet och utanförskap.

År Ämne för sången Symbolisk betydelse
2008 ”Jag är en vampyr” Mörker, ensamhet och kampen att hitta ljuset
2011 ”Hollywood Hills” Förhoppningar och drömmar
2012 ”Everybody hurts” Delad mänsklig smärta
2015 ”Du stör dig hårt på mig” Konflikt och olycklig kärlek

Så, nu har du fått en liten inblick i Markus Krunegårds musik och textvärld. Vill du utforska mer av hans musik, ta en titt på hans diskografi. Där hittar du kanske några egna ”vampyrer” att kämpa med!