Blogg

Vad gör Marie Serneholt egentligen?

Från artist i A-Teens till allmän kändis och influencer – resan Marie Serneholt gjort under de senaste två decennierna kan sägas vara representativ för hur hela Sveriges underhållningsbransch förändrats. I dag är det många som svävar på målet om vad Serneholt egentligen gör. Men de vet vem hon är. 

Vem?Marie Serneholt är en svensk kändis, artist, programledare, influencer.
Ålder?Marie Serneholt är född 1983.
Familj? Marie Serneholt har två barn tillsammans med sin kärlek Fredrik Palmqvist.
Var?Marie Serneholt har välbesökta digitala hem på såväl Instagram som på sin blogg. Rent fysiskt bor hon i en lyxvilla i Nacka. 

Marie Serneholts artistkarriär – det ska börjas i tid

Fler artister än man kanske tror har börjat sin artistiska karriär redan som barn. Det gäller även Marie Serneholt. Redan 1992, nio år gammal, medverkade hon i Göta Lejons uppsättning av Madicken. Hon spelade till och med huvudrollen! Det ska börjas i tid, om man ska kunna göra sig ett namn i artistbranschen.

A-Teens stora succé med Marie Serneholt i spetsen 

Med en barnfot inne i nöjesindustrin, var det kanske inte så konstigt att Marie Serneholt knep en plats i den av skivbolaget sammansatta tonårsgruppen A-Teens. Det kanske låter märkligt i dag, men 1998 fanns det enorm ekonomi i att spela covers. Även internationellt sett. I alla fall om originalbandet hette ABBA och låtskatten hade enorm hitpotential. 

Tillsammans med Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul släppte Serneholt fem album:

  • The ABBA Generation
  • Teen Spirit
  • Pop ‘til You Drop!
  • New Arrival
  • Greatest Hits

För skivbolagets del blev det stormsuccé. Många, inklusive Marie Serneholt själv, tjänade grova pengar på A-Teens framfart. Särskilt med tanke på hur tidseffektivt det är att bara spela covers! ABBA-låtarna fanns ju redan, det var bara att gå in i studion och smacka ihop det. 

Nya tider för svenska kändisar som Marie Serneholt – sponsras på insta och blogg

Men vem är egentligen intresserad av A-Teens idag? Inte så många. Inte ens Marie Serneholt själv, kan man förmoda. Hon gick raskt vidare till soloalbum, medverkan i Melodifestivalen och otaliga programledaruppdrag. Och ett odiskutabelt kändisskap som rimligen öppnat dörrar för sponsorkontrakt och en helt fristående karriär som entreprenör inom influencer marketing.

Den som följer Marie Serneholt på insta kan se Serneholt posera med såväl parfym som mousserande vin, vilket på samma gång marknadsför hennes eget varumärke som de varumärken hon samarbetar med. Det är nya tider för svenska kändisar. Den som vill maximera sina vinster gör klokt i att bredda sig långt, långt bort från sin egentliga kärnverksamhet som artist.

Därmed inte sagt att det nödvändigtvis är något negativt med denna utveckling. Inte minst med tanke på de arbetsvillkor som råder för den som enbart vill försörja sig som artist och programledare. Med den entreprenöriella sidan som influencer har yrkeskvinnor som Marie Serneholt stora möjligheter att skapa ett mer flexibelt arbetsschema än vad scenkonsten och nöjesbranschen erbjuder. Bra för den som vill stanna hemma med barn – och det har Marie dubbelt upp av!

Marie Serneholt med barn – det blev tvillingar!

Nyheten att Marie Serneholt var gravid slog ned som en bomb i svensk media 2018. Hon och kärleken Fredrik Palmqvist hade inte varit tillsammans så länge, men när kärlekens frö fäster på kan det gå fort. Och bli mycket på en gång! Serneholt och Palmqvist är idag stolta föräldrar till två tvillingpojkar, Philip och Nicholas. 

Att bära tvillingar kan vara påfrestande för en kropp, men Serneholt har sedan födseln alltjämt visat upp en mycket tonad fysik på sina sociala medier. Hon har också med åren blivit en träningsförebild för många, särskilt efter sin medverkan i Let’s Dance 2015. Kanske är det därför så många söker efter Marie Serneholt nude eller naken på internet? Intresset för en så top notch muscle tone är fullt förståeligt. 

Marie Serneholt och Johan Gunterberg & Måns Zelmerlöw

För den som inte hänger med i svängen kan avslutningsvis meddelas kvickt och effektivt: Ja, Marie Serneholt har varit tillsammans med både Måns Zelmerlöw och Johan Gunterberg. Nej, inte nu längre. Svaret på frågan om vad Marie Serneholt gör egentligen är alltså inte “hänger med Mums-mums och han i De’ vet du”. Hon har händerna fulla med annat. En framgångsrik karriär och två tvillingpojkar, till exempel.