Blogg

Experium Sälen – när du fått nog av naturen

Experium Sälen är ett slags upplevelsehus som ligger mitt i Lindvallen, Sälen, med roliga aktiviteter för hela familjen. Bland annat finns det ett populärt äventyrsbad, bowling, biograf, flera olika restauranger, konferenslokaler och spa. Det är ett ställe att besöka vid en paus i skidåkningen eller när som helst under året.

Korta fakta om Experium Sälen:

Fullständigt namnExperium Sälen
Känd förUpplevelsehus i Lindvallen, Sälen
För vem?Hela familjen

Sälen Experium – badet

På Experium i Sälen finns det ett omtyckt bad. Där finns det bland annat vattenrutschkanor, man kan testa på inomhussurfing och det finns även mer avkopplande pooler med bubbel och massagestrålar. Det finns också en utomhuspool som håller 37 grader. För barnen finns det en pool med vattendjup mellan 10 och 80 centimeter. Det finns dessutom en vattenrutschkana som passar för barn.

Mitt i äventyrsbadet finns även Poolcaféet där det bland annat finns glass och kalla drycker. Öppettider för Experium Sälens bad går att se på Experiums hemsida. Även priset går att hitta på samma ställe. 

Experium Sälen spa 

På Experium Sälen finns det även ett spa. För att gå på spa:t behöver du boka en plats eftersom antalet platser är begränsade. Under vissa tider är spa:t öppet för hela familjen. Man kan även boka behandlingar såsom massage: 

  • Total 100 min. En komplett behandling för hela kroppen där det ingår saltskrubb, kroppsinpackning, ansiktsbehandling och avslutande massage. 
  • Combi 50 min. En kombinationsbehandling som inleds med massage följt av en ansiktsbehandling med produkter från Maria Åkerberg. 
  • Combi 75 min. En kombinationsbehandling som inleds med massage följt av en ansiktsbehandling på totalt 75 minuter. 
  • Soft 75 min. En mer mjukgörande massagebehandling i 50 minuter med saltskrubb, dusch och avslutande massage. 

Experium Sälen bowling 

På Experium Sälen kan man också spela bowling, samt även shuffleboard och biljard. De har toppmoderna banor och på kvällen förvandlas banan till en färgfest med neonfärger och musik. Intill bowlingbanorna finns det även en bar för förfriskningar mellan spelrundorna. Det kostar 425 kronor för att spela i 55 minuter. 

Bio Sälen Experium

På Experium kan du dessutom titta på bio. Det är en 3D-biograf där det visas häftiga, nydanande filmer där det känns som att man är med i filmen. 

Experium Sälen restauranger

Det finns ett gäng restauranger att välja mellan när du besöker Experium i Sälen. Bland annat dessa: 

  • Lodgebaren. En restaurang i klassisk lodgestil med utsikt över fjället. Uteservering flera månader om året. Här serveras hotellfrukost, lunch och a la carte i den finare restaurangdelen. 
  • Sigillo. En familjevänlig restaurang med italiensk lunchbuffé. Det finns bland annat pizzabuffé, pastabuffé och salladsbord. 
  • O’Learys. Sport och klassisk pubmat i mysig miljö. 
  • Wayne’s coffee. Kaffe med gott kaffe och smörgåsar samt fika. 
  • Majkens sylta. En hemtrevlig restaurang med enklare husmanskost.