Blogg

Hur mycket koffein i pepsi max

Hur mycket koffein i Pepsi Max?

Om du är en koffeinälskare som jag och älskar att sippa på en burk Pepsi Max, har du troligtvis funderat på: ”Hur mycket koffein finns i en burk Pepsi Max?”. Låt oss dyka rakt in i ämnet.

Koffeininnehåll i Pepsi Max

Vårt favorit Pepsi Max packar ett koffeinhaltigt slag! En 330ml burk Pepsi Max innehåller cirka 42mg koffein. Det är ganska mycket jämfört med vanlig Pepsi som endast har ungefär 25-38mg koffein i en liknande volym. Det är därför det heter ”Max”!

Men var säker, det är inte över gränsen. Plattformen för europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheter (EFSA) fastslår att vuxna kan konsumera upp till 400mg koffein per dag innan de potentiellt börjar känna negativa effekter – så du är täckt.

Dryck Mängd Koffeinhalt
Pepsi Max 330ml 42mg
Vanlig Pepsi 330ml 25-38mg
Kaffe 240ml 95-200mg
Grön Te 240ml 25-29mg

Varför läggs koffein till Pepsi Max?

Koffein läggs till drycker som Pepsi Max för att ge dem ett ”kick”. Koffein är känt för att stimulera nervsystemet och hjälpa oss att känna oss mer vakna och uppmärksamma. Dessutom kan det förbättra fysisk prestanda och öka förbränningen av fett – så det är snabbt att bli din bästa träningsvän!

Slutord

Sådär, nu vet vi hur mycket koffein det finns i en burk Pepsi Max! Men kom ihåg, medan koffein kan vara en bra pick-me-up, är det viktigt att inte överdriva det. Allt med måtta är nyckeln!