Blogg

Johanna Nordström Ring Polisen – en bejublad humorturné

Johanna Nordström Ring Polisen är en humorshow som gått på turné runt om i landet. Den ursprungliga turnéplanen fick senareläggas på grund av corona-pandemin. I januari 2022 höll Johanna det bejublade avslutet på turnén i Avicii arena i Globen.

Johanna har setts i många andra sammanhang och fått mycket uppmärksammande. Men vem är egentligen Johanna Nordström? Hur började hennes karriär? Vad är bakgrunden till uttrycket “Ring Polisen”? Vad har hon gjort mer? Det och mycket mer får du svar på här.

Missade du Ring Polisen?

Bor du i Borås, Göteborg, Kalmar, Örebro, Karlstad eller någon av alla de andra orter där Johanna Nordström Ring Polisen gjort nedslag? Då kanske du hade turen att få biljetter och kunna se showen. Eller också hade du oturen att missa den…

Uttrycket “Ring polisen” är något som Johanna kört hårt med på sociala medier och i andra sammanhang. Humor är ju Johannas grej, och när hon drar sina skämt kan hon ofta tillägga något i stil med “kan någon ringa polisen för det här är det sjukaste som har hänt”.

I turnén tar hon fasta på uttrycket och utvecklar det till en hel stand up-show. Själv säger hon att showen är en otrolig blandning som utgår från hennes fascination och kärlek till Beck och andra kriminalserier.

Johanna påstår sig också ha en teori om att hon är kidnappad. Det kan vara ett skämt – men det är ju det som är hennes grej, eller hur?

Fascination för polisen

Johanna har berättat för TV4 att hon alltid har haft som dröm om att jobba som polis. När hon gick i mellanstadiet skrev hon ett brev till sitt framtida jag, om att hon ville bli sjungande polis på Hawaii.

Polisyrket har varit något som hon alltid har älskat, särskilt filmerna om Beck med Peter Haber och Mikael Persbrandt som karaktären Gunvald Larsson.

Planen att sjunga i polisjobbet berodde på att hon tyckte mycket om att just sjunga. Att “bara” vara polis räckte tydligen inte, men med sången i tillägg skulle mamma och pappa bli nöjda.

Hur började det?

Det var ganska tidigt, på mellanstadiet, som Johanna Nordström upptäckte att hon var rolig. Hon var med i en teatergrupp och märkte själv att hon började vrida på replikerna så att de blev roliga, fastän det var en seriös uppsättning som gjordes.

Johanna säger själv att hon alltid har varit lite showig och valt att skoja och skämta. Hon har varit den där roliga tjejen, eftersom hon inte såg sig själv som snygg. I början kunde hon också skämta om sin övervikt, för att få folk att skratta med henne och inte åt henne. Nu tycker hon att det är en himla tråkig sak att skämta om, och att vi borde sluta prata så mycket om utseende.

Johanna Nordströms karriär

Som 16-åring startade Johanna ett Twitterkonto. Detta var 2011 och det skulle inte dröja mer än fyra år förrän hon rankades som den sjätte mest inflytelserika svensken på Twitter.

Aftonbladet värvade henne strax därefter till den virala satsningen Lajkat. Därefter har hon synts i fler och fler sammanhang:

 • Nyheter24 som Social Media Manager
 • SR P3
 • Bonnier Magazines & Brands
 • TV-serien “En helt vanlig dag”
 • Humorprogrammet “Parlamentet”
 • TV-succén “Bäst i test”
 • Komediserien “Trevlig helg”
 • Sångtävlingen “Masked Singer Sverige”
 • Filmen “Snälla kriminella”
 • Podcasten “800K”
 • Podcasten “Ursäkta”
 • Melodifestivalen, som programledare
 • Johanna Nordström Ring Polisen

… och mycket mera.

10 saker du inte visste om Johanna Nordström

 1. Familj: pappa Anders, mamma Anette, storasyster Emelie
 2. Storebror som dog 3 år gammal, året innan Johanna föddes
 3. Höll på med handboll, fotboll, ridning och teater som barn
 4. Har fått fyra nomineringar på Guldtuben
 5. Blivit nominerad till Årets kvinnliga komiker
 6. Har vunnit Årets Webbhumor två gånger
 7. Har varit singel länge men är nu tillsammans med Adam Smedberg
 8. Beskriver sitt löshår som sin största extravagans
 9. Drömmer om att göra film tillsammans med Mikael Persbrandt
 10. Kan vara väldigt självgod

Boka Johanna Nordström

Den som vill kan boka in Johanna Nordström för stand-up eller som konferencier. Förutom att få oss att skratta genom sin smittande humor, kan hon tala om sociala medier men faktiskt också om politik.

En fråga som ligger henne varmt om hjärtat är nämligen hur vi ska kunna nå ut politiskt till unga. Själv har hon under sin uppväxt känt att hon har haft svårt att förstå politik. Politikerna är för dåliga på att prata till unga.

Detta ville hon råda bot på med politikpodden 800K som hon gjort tillsammans med Irena Pozar. Inför årets val är det ett tips att lyssna till hennes podd, som fortfarande känns aktuell.

När får vi se mer av Johanna Nordström?

Vi vill alla se mer av Johanna Nordström och få lockas med av hennes smittande skratt. När blir det möjligt? Om vi har riktig tur så kommer Johanna Nordström Ring Polisen att visas på TV, men det är inget som utlovas säkert.

För den som inte vill vänta, så finns det möjlighet att se Johanna i den nya turnén “Ursäkta Live”. Showen görs tillsammans med Edvin Törnblom som hon också gjort podden “Ursäkta” med. Trycket inför premiären på Avicii arena har varit så stort att man redan valt att sätta in extraföreställningar. Efter detta fortsätter turnén runtom i landet. Det är bara att hoppa på!