Blogg

Jag har bott vid en landsväg film

Jag har bott vid en landsväg film

Har du någonsin sett filmen ”Jag har bott vid en landsväg”? Om inte, så har du missat en riktig pärla i svensk filmhistoria. Filmen är baserad på Erik Blombergs dikt ”Jag har bott vid en landsväg” som är en hyllning till vägarbetare och deras oförtrötliga slit.

Handlingen i filmen ”Jag har bott vid en landsväg” kretsar kring en ung man, som tillbringar sina dagar med att bygga en väg genom den svenska landsbygden. Han minns tillbaka på allt han upplevt – glädje, sorg, kamp och framgång. Allt detta införlivas i hans arbete, vilket ger filmen en djupare mening.

En närmare titt på huvudkaraktärerna

Huvudkaraktären i ”Jag har bott vid en landsväg” är en vanlig man, liksom du och jag. Han utför ett jobb som många kanske inte tänker på – men som är så viktigt för vårt samhälle. Han är även en mycket komplex karaktär som speglar de många skiftningarna i det mänskliga psyket.

Varför är ”Jag har bott vid en landsväg” en film att se?

Jag tycker att ”Jag har bott vid en landsväg” är en otroligt kraftfull film. Den visar skönheten i det alldagliga arbetet, och hur varje person lämnar sitt unika prägel på världen runt oss. Dessutom är filmens scenografi och fotografi helt fantastiskt. Den fångar verkligen det robusta och råa i den svenska landsbygden. Oavsett om du är en filmnörd eller inte, så rekommenderar jag starkt att du ser den här filmen.

Poäng Film Betyg
1-10 Jag har bott vid en landsväg 8/10
11-20 En man som heter Ove 7.5/10
21-30 Tusen Bitar 9/10
31-40 Känn ingen sorg 8.5/10

Slutord

Nästa gång du har en ledig eftermiddag, ge ”Jag har bott vid en landsväg” en chans. Jag lovar att den kommer att ge dig få dig att reflektera över livets små och stora gåtor.