Blogg

Koh Phangan – thailändsk restaurang i Sverige

Koh Phangan är inte bara en ö med kritvita stränder i Thailand. Koh Phangang är också en thailändsk restaurang här i Sverige. Den finns på Östermalm och Södermalm i Stockholm samt i Uppsala.

Idén till restaurang Koh Phangan föddes på en strand i Thailand. På ön med samma namn. Den första restaurangen i Stockholm öppnade sedan 1994.

Snabbfakta restaurang Koh Phangang

Antal restauranger3
StäderStockholm och Uppsala
AlkoholrättigheterJa
Take awayJa

Om restaurang Koh Phangang

Den första restaurangen grundades alltså 1994. All inredning är importerad från Thailand, och det märks verkligen i lokalerna. Tanken är att det ska kännas som att sitta i en enkel restaurang vid havet på någon tropisk ö. När man sippar på sin kokosmilkshake kan man drömma sig bort i tanken och vara på en skön minisemester i paradiset. Det ska kännas som om Full moon partyt snart ska börja.

Restaurangerna har mångfärgade ljusslingor, mycket bambu och snidat trä. Precis som man tänker sig att det är i Thailand. De har också ultraviolett ljus så att ens vita tröja lyser blått. Sök på bilder på nätet eller i sociala medier, så får du se. En rolig och oväntad sak är att de använder ljudeffekter som låter som ett plötsligt häftigt regn och åskoväder. Det ger extra effekt och kan vara särskilt roligt om du har barn med dig. Har du varit på restaurangen en gång kommer du sitta och vänta på att åskovädret ska börja.

Thailändska råvaror och personal

När restaurangen startade var thailändsk mat och kultur inte lika vanligt här i Sverige som det är nu. Det fanns varken thailändska grönsaker, öl eller kryddor att få tag i här. Restaurangägarna fick importera det själva från Thailand, något som de säger har hjälpt dem att få en kvalitetsmedvetenhet som lever kvar än idag. De eftersträvar att använda de bästa råvarorna för att kunna servera den bästa thaimaten.

De som jobbar i köket är alla från Thailand, vilket gör deras mat genuint thailändsk. De flesta som jobbar med att servera är erfarna Thailandsresenärer. De kan svara på många frågor om Thailand.

Hitta till restaurangerna i Stockholm och Uppsala

  • Koh Phangan Södermalm, Skånegatan 57, T-bana Skanstull Medis

Öppettider: Måndag–torsdag 16.00–00.00, fredag 16.00–01.00, lördag 12.00–01.00, söndag 12.00–00.00

  • Koh Phangan Östermalm, Nybrogatan 8, T-bana Östermalmstorg

Öppettider: Måndag–fredag 16.00–sent, lördag–söndag 12.00–sent

Observera att köket stänger 22.30 söndag–torsdag och 23.30 fredag–lördag

  • Koh Phangan Uppsala, Fyristorg 2

Öppettider: Måndag–fredag från 16.00, lördag 13.00–01.00, söndag 13.00–22.00

Koh Phangan meny

Restaurangen har en utförlig meny med något för alla. Det finns förrätter, varmrätter och efterrätter samt en barnmeny. Alla rätter har ett thailändskt namn, exempelvis Koong Choop Beng Tot. Men ingen orsak till oro, för det finns utförliga beskrivningar på vad rätterna innehåller. De är också klassade efter hur starka de är. Ett tips för nybörjaren kan vara att inte välja ”very hot”.

De har en rätt stor vegetarisk meny med sex olika rätter. Är du nyfiken på att prova flera rätter har de också en ”try more”-meny för fyra personer eller fler.

De serverar öl, vin och drinkar. Men kanske är deras mest uppskattade dryck deras 

shakes med bland annat smakerna:

  • Mango
  • Banan
  • Ananas
  • Passionsfrukt
  • Kokos
  • Vanilj

Du kan också beställa take away för att avnjuta maten hemma.

Restaurangen har betyg 4 hos Tripadvisor. Lägre betyg på service och standard men högre på atmosfär. Några av de positiva omdömena säger: ”inredningen är upplevelsen; god och prisvärd mat; mysigt och trevligt som alltid”.

Koh Phangan boka bord

På Koh Phangan är inte alla bord bokningsbara. De vill att man ska kunna komma in dit spontant för att äta. Det skulle inte vara möjligt om de bokade alla bord. Tråkigt för den som vill vara säker, men bra för den som vill komma dit på drop-in. Oftast finns det möjlighet att vänta i baren tills det finns ett ledigt bord.

Koh Phangan presentkort

Vill du ge bort ett presentkort går det bra att köpa i restaurangen.