Blogg

Lars c.g. ericsson (skilda)

Lars C.G. Ericsson och hans bakgrund

Många av oss känner till Vikingarna och deras hitlåt ”Kan man älska nå’n på avstånd” men kanske inte lika många vet att den skrevs av den multi-talangfulla Lars C.G. Ericsson. Låten har visserligen blivit synonym med Vikingarna men det fanns en hel del arbete bakom kulisserna för att göra den till verklighet.

Lars C.G. Ericsson är en älskad svensk musiker, sångare och kompositör, mest känd för sitt arbete med Vikingarna. Han har bidragit med ett otal låtar till dansbandsvärlden – inklusive Vikingarnas mest populära singlar.

Ericssons bidrag till låtens framgång

Det var Ericssons känslighet och förståelse för musik som gjorde låten till en framgång. Låttexten ”Kan man älska nå’n på avstånd” är en sådan som många kan identifiera sig med vilket möjliggjorde för låten att snabbt bli en favorit bland dansbandslyssnare över hela landet.

Hur kompositionen återspeglar Ericssons stil

Hans konstruktiva och kreativa sätt att skriva musik gjorde honom mycket efterfrågad i den svenska musikindustrin. Tar man en närmare titt på ”Kan man älska nå’n på avstånd” kan man verkligen se hur han förfinade sitt hantverk genom denna melodi och hur han uttryckte sina starkaste känslor genom varje ord och ton.

Sångare

Låtskrivare

Betydande låtar

Lars C.G. Ericsson Vikingarna Kan man älska nå’n på avstånd

Total reflektion

Att älska på avstånd är inget nytt fenomen, men sättet Ericsson presenterar det på i ”Kan man älska nå’n på avstånd” gör att vi kan relatera till det på ett mycket mer personligt plan. Hans djupa texter och melodier har verkligen lämnat ett bestående intryck på svensk popkultur, och kommer att fortsätta göra det länge än. Tack, Lars C.G. Ericsson, för att du bidragit med denna tidlösa melodin till vårt soundtracket.