Blogg

Morden i Mantorp

För några år sedan skedde ett brutalt och helt oprovocerat överfall i den lilla orten Mantorp. Ett äldre par hade utsatts för kraftigt våld och hittades fastbundna i sin bostad. Gärningsmannen visade sig vara helt okänd för paret. Under rättegången berättade mördaren att han gett sig ut för att begå ett mord. Det var dock slumpen som avgjorde att han hamnade just i Mantorp.

Morden i Mantorp flashback väcker stor debatt

Forumet flashback är alltid högaktuellt vid stora brottsfall och så även den här gången. På forumet diskuterar man fortfarande mordet trots att fem år har gått. Det är mycket fokus på gärningsmannen och hurvida han har en störning eller inte. Under utredningen kom det fram att mördaren har en bipolär sjukdom.

Nu finns en dokumentär om gärningsmannen

Det är också mycket fokus på att förstå gärningsmannen på flera plan och även Viaplay har gjort ett försök. I deras populära serie I huvudet på en gärningsman handlar ett av avsnitten om fallet i Mantorp. Där fokuserar de mycket på mannens barndom och försöker ta reda på vad som ledde fram till denna dagen i juni 2017. I programmet intervjuar man flera personer som har varit i kontakt med gärningsmannen.