Blogg

Rollistan i jorden runt på 80 dagar

”h2>Rollistan i Jorden runt på 80 dagar

”Jorden runt på 80 dagar” är en mycket populär bok och film som har blivit älskad över hela världen. Men har du någonsin tänkt på vilka skådespelare som spelade i denna ikoniska verk?

År Roll Skådespelare
1956 Phileas Fogg David Niven
1956 Passepartout Cantinflas
1956 Aouda Shirley MacLaine
1956 Detective Fix Robert Newton

Analys av karaktärerna

Phileas Fogg, spelad av David Niven, är inte bara huvudpersonen utan också äventyraren som tar på sig själva utmaningen att resa jorden runt på 80 dagar. Han symboliserar den engelska gentlemannen, alltid cool och samlad.

Passepartout, spelad av Cantinflas, är Foggs lojala betjänt. Han är ibland komisk och tillför charm och hjärta till historien.

Aouda, spelad av Shirley MacLaine, är en ung indisk prinsessa som räddas från en rituell offring av Fogg och Passepartout. Hennes mod och styrka gör henne till en viktig del av berättelsen.

Detective Fix, spelad av Robert Newton, blir Foggs antagonist under resan, misstänkande att Fogg har stulit pengar för att finansiera sin resa – vilket skapar drama och spänning i berättelsen.

Varför filmen är så älskad

”Jorden runt på 80 dagar” uppskattas för dess storslagna äventyr, fantastiska rollista och vackra cinemagrafi. Dessutom, med en historia som är mer än bara en resa – det är en berättelse om mod, vänskap, och strävan efter kunskap – det är ingen överraskning att det har hållit publikens intresse i över ett halvt sekel.

Slutsats

”Jorden runt på 80 dagar” kommer alltid att vara en ikonisk film tack vare dess fantastiska berättelse och minnesvärda roller. Så nästa gång du ser den, ta en extra minut att uppskatta rollistan och de insatser de bidrog med för att förvandla berättelsen till den klassiker den är idag.