Blogg

Schysst käk vill förändra fredagsmyset

Schysst käk är ett matföretag som erbjuder produkter för att kunna göra hemmakebab. Det finns både icke-vegetariska och vegetariska produkter i deras sortiment. Företaget grundades av Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges mästerkock år 2014. Den första hemmakebaben lanserades 2018 i butik, och sedan dess har man sett en fördubbling av försäljningen varje år.

Snabbfakta om Schysst käk

FöretagSchysst käk
Grundades 2015
Lanserades i butik 2018

Schysst käks grundare – Amir Kheirmand 

Grundaren bakom Schysst käk heter som sagt Amir Kheirman, och han är född den 29 juni 1979 i Iran. Han kom till Västerås när han var 11 år. Han var endast 17 år när han startade sitt första företag.

År 2014 kammade han hem vinsten i Sveriges mästerkock, och efter det gav han ut boken Världens bästa mat. Sex år efteråt, år 2020, deltog han i Decenniets mästerkock. Det var åtta stycken deltagare i tävlingen, och han fick lämna först. 

Schysst käks kebabsås

Schysst käk specialiserar sig, som tidigare nämnt, på att skapa den ultimata hemmakebaben. Med det i åtanke är det inte särskilt konstigt att deras kebabsås är en av de populäraste varorna i deras sortiment.

Kebabsåserna finns i flera olika varianter, bland annat röd kebabsås, vitlökssås, mild kebabsås, het kebabsås och vegokebabsås. Såserna kommer i smarta klämflaskor som gör det enkelt att hälla. Schysst käks innehåll i kebaben är svenskt nötkött, och den ska också vara hyfsat färsk för smakens skull. 

Schysst käks kebab och innehåll 

Schysst käk har också givetvis olika kebabsorter i sitt sortiment. Bland annat har de dessa kebaber:

  • klassisk kebab
  • vegokebab
  • kycklingkebab.

Allt för att det ska passa alla smaker, och för att man även ska kunna fixa en kebab trots att man inte äter kött. 

Schysst käks gyros

Med hjälp av Schysst käk kan man inte bara fixa ihop den ultimata hemmakebaben. Man kan även fixa en gyros kebab eller göra den vego. Gyrosen är gjord på svenskt fläskkött som grillas och skärs från en kebabstock. Gyrosen är även kryddad för att det ska smaka äkta gyros. 

Schysst käks pitabröd 

Givetvis har Schysst käk även pitabröd i sitt utbud. De ska vara stenugnsbakade och i bra storlek, och de finns i nästan varje matbutik i Sverige. De har bland annat ett stenugnsbakat pitabröd och kebabrullebröd att välja mellan. 

Schysst käks pizza

Schysst käk har ännu inte pizza i sitt sortiment, men på deras webbplats går det att hitta recept på hur man gör en kebabpizza med hjälp av deras egna produkter och ett pizzakit som går att köpa i en vanlig matbutik. 

Var säljs Schysst käk? 

Schysst käks sortiment kan du hitta i ett gäng olika affärer. ICA och ICA Maxi samt Coop, Willys, Hemköp, Citygross, Mat.se, Mathem.se, Matspar.se, Foodora och Kavall är några av återförsäljarna.

Schysst käks priser

Schysst käk har vunnit flera priser sedan starten. Under galan ”Sveriges bästa marknadschefer” på Berns i Stockholm i oktober 2022 blev Schysst käk och Max Burgers årets två runner ups i Årets tillväxtpris som kammades hem av Polestar.

Priset ska gå till en marknadsavdelning och en marknadschef som åstadkommit imponerande affärsmässig tillväxt där marknadsföringskompetensen och samarbete med andra avdelningar varit avgörande för resultatet. Årets tillväxtpris är instiftat av The North Alliance i samarbete med tidningen Resumé. 

Schysst käk på alla bolag

På sajten allabolag.se kan du hitta information om alla slags företag. Här finns även information att ta del av om Schysst käk. Enligt sajten står Amir Kheirmand som VD för företaget, och bolagsformen är aktiebolag.

Det går även att se hur bra det går ekonomiskt för företaget och hur stor vinstmarginalen är samt vilka kontaktuppgifter företaget har.